Koneen kokemu(y)s

Blogista ja sen nimestä. Rekisteröintivaiheessa kysyttiin blogin otsikkoa. Koska en ollut ylipäätään ajatellut mitään blogia aloittaa, epäomaperäisesti päätin valita blogin otsikoksi väitöskirjani otsikon “Koneen kokemus” (2003). Sormeni lipesivät, ja painoivat sitten enteriä liian kerkeästi. Niinpä nimeen tuli typo – mikä näin jälkeenpäin ajatellen on melkeinpä huvittavaa ja kuvaavaa koneen kokemu(y)ksen näkökulmasta. Jääköön typo siis muistuttamaan enter-kauhujen potentiaalisista toteutumismahdollisuuksista blogissa, joka käsittelee teknologiakulttuurin ja akateemisen elämän eri osa-alueita.

Kirjoittajasta. Toimin digitaalisen kulttuurin professorina Turun yliopiston Porin yksikössä (Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma) sekä digitaalisen kulttuurin, erityisesti teknologian kulttuurihistorian dosenttina Jyväskylän yliopistossa. Blogivapaat (jo vuodesta 1995) mutta osittain epäajantasaiset sivuni löytyvät osoitteesta http://www.tuug.fi/~jaakko/ ja sähköpostia minulle voi lähettää joko osoitteella etunimi.sukunimi@utu.fi tai jaakko at tuug dot fi (roskapostittajien epätoivoisen hämäyksen takia sinun pitää päätellä s-postiosoite itse noista edellisistä).

Sisällöstä. Bloggausaktiivisuuteni on hyvin vaihtelevaa, ja tämän blogin pääsisältönä toimii Tietokoneen takapuoli -tietoteos, jonka olen julkaissut 0.9 Beta -versiona kokeilumielessä verkossa. Toivon siitä palautetta. Blogikirjoitukseni liittyvät yleensä tieteelliseen työskentelyyn tai ”tutkimusmatkoihini”.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: