Jos Sipilä olisi humanisti

Mitä jos Juha Sipilä ei olisi diplomi-insinööri vaan humanisti? Silloin ei vatuloitaisi, iteroitaisi eikä jumpattaisi suunnitelmia hallitusta muodostettaessa. Terminologia olisi erilaista.

Humanisti-Sipilä harjoittaisi ensin hallitusohjelmahermeneutiikkaa, jossa kierros kierrokselta kehämäisesti edeten pyrittäisiin parempaan ymmärrykseen Suomesta, suomalaisista ja neuvottelun osapuolten toimijuuksista.

Neuvotteluissa tuotettaisiin yhteistä hallitusdiskurssia. Kriittisellä aineistolähtöisellä tarkastelulla edettäisiin tyypittelyn ja kategorisoinnin kautta kohti tulkintaa. Hallituksen muodostamisprosessia reflektoitaisiin jatkuvasti yhteistuotantona (co-creation) ja jaettuna kokemuksena (co-experience).

Hallitus olisi poliittinen enemmistöhahmo, affektiivinen toimija ja kone, joka koodaisi uutta järjestystä. Neljän vuoden hallituskauden sijasta Sipilä tarkastelisi toimintaa eri lähtökohdista. Hän ajattelisi syvää aikaa, kerrostumia, sommitelmia, muodostelmia ja rihmastoja sekä samalla mikropolitiikkaa.

Lopulta deleuzeläisen kohtauksen saanut hyvän elämän virtaa ja Tulemisen Suomea julistava Sipilä suljettaisiin yliopiston kellarikammioon. Uudeksi hallitusneuvottelijaksi nimitettäisiin iteroiva insinööri.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: