Pelimestari pelaa retropelejä

Pelihalleissa käymisen ohella minut tutustutettiin viikonloppuna suosittuun, alunperin Japanin Fuji TV 2 -kanavalla vuodesta 2003 pyörineeseen Game Center CX (Retro Game Master) -ohjelmasarjaan. Ohjelmassa japanilainen koomikko Shinya Arino pelaa retropelejä jonkinlaiseen insinöörin työtakkiin sonnustautuneena. Kunkin jakson pääjuonena on se, kuinka Arino yrittää pelata läpi jonkun vanhan pelin. Kertojaääni ja Arino itse kommentoivat pelisuoritusta. Tarvittaessa joku avustajista tulee auttamaan Arinoa selvittämään pelin pulmia, ja joutuupa pelaaja turvautumaan joskus myös kirjallisiin läpipeluuohjeisiin (esim. sarjakuvan muodossa esitettyihin) selvitäkseen urakastaan.

Tyypillisesti kovan vaivannäön jälkeen Arino saa pelattua pelin loppuun. Tunteja kestäneen pelisuorituksen aikana Arino on joutunut nauttimaan virvokkeita ja liimaillut otsaansa viilentäviä tarroja. Peliä kuvattaessa sen juoni ja esimerkiksi yksittäiset esineet ja viholliset käydään aika seikkaperäisesti läpi. Monet peleistä on alunperin tehty Nintendon Famicom -konsolille, mutta muidenkin laitteiden pelejä Arino pelaa.

Ohjelmassa esitellään myös muita pelejä ja kerrotaan, mikä niissä omana aikanaan on ollut merkittävää. Arino myös vierailee tapaamassa pelintekijöitä sekä tutustumassa mielenkiintoisiin videopelihalleihin. Tarkka englanninkielinen kuvaus ohjelmasta ja sen osioista sekä eri tuotantokausina käsitellyistä peleistä löytyy Wikipediasta.

YouTubesta löytyy myös useita kokonaisia englanniksi tekstitettyjä Game Center CX -ohjelman jaksoja. Esimerkiksi tässä jaksossa Arino yrittää selvitä Metroid-pelin (1986) haasteista:

Tässä puolestaan Arino pelaa Super Mario 64 -peliä (1996) ja käy läpi aluksi omaa pelihistoriaansa muiden Mario-pelien parissa.

Löytyisiköhän tällaiselle televisio-ohjelmalle katsojakuntaa Suomesta?

Mainokset

Yksi vastaus to “Pelimestari pelaa retropelejä”

  1. Den Den Town – eli takaisin unelmiin « Koneen kokemu(y)s Says:

    […] Kaupoissa pauhasivat aiheeseen liittyvät musiikit, kokeiltavat pelit ja tv-ohjelmat, kuten Game Center CX. Oikeastaan ainoa, mikä puuttui, olivat painotuotteet, kuten retropeliaiheiset lehdet ja kirjat ja […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: