Nettiyhteyden hankkiminen Berliinissä

Nettiyhteyden hankkiminen onnistui Berliinissä, mutta oli kuitenkin yllättävän hankalaa. Ensimmäisessä liikkeessä sanoivat, että tekevät vähintään kahden vuoden kiinteitä sopimuksia. Neuvoivat toiseen liikkeeseen. Siellä myyjä ilmoitti, että prepaid-mokkulat olivat loppu, ja lyhin sopimus olisi puolivuotinen. Neuvoi kolmanteen liikkeeseen. Siellä vihdoin tärppäsi. Prepaid-mokkuloita löytyi parinkymmenen euron hintaan (viikon käyttöajalla). Jotta mokkulan sai hankittua, piti näyttää passia, asumistodistusta sekä allekirjoittaa yksi kaavake kolmena kappaleena. Sama proseduuri koski myös prepaid-kännykkäliittymiä. Viikon ”ilmaisen” käyttöajan jälkeen mokkulaan voi ostaa päivän tai kuukauden latauskortteja.

Olin jo aiemmin kuullut, että Saksan lainsäädäntö on tiukka nettiliikenteen osalta. Käsittääkseni esimerkiksi langattoman Internet-yhteyden tarjoajat joutuvat vastaamaan kaikesta liittymänsä kautta kulkevasta dataliikenteestä, joten ilmaisia wlan-yhteyksiä ei juuri tarjota, jos on vaara joutua syytteeseen ja maksamaan korvauksia jonkun tuntemattoman laittomien latausten tai hakkerointien takia. Sama tiukka lainsäädäntö saattaa selittää sen, että kauppaan ei niin vaan marssittakaan ostamaan prepaid-liittymiä. Käyttäjät halutaan rekisteröidä, jotta heidät saa tarvittaessa vastuuseen nettailustaan. Tai saattaa olla kyse vain ihan perusbyrokratiasta ilman sen kummempia monitorointiajatuksia.

O2:n nettimokkula

O2:n nettimokkula käytössä

Mainokset

2 vastausta to “Nettiyhteyden hankkiminen Berliinissä”

  1. Mari Koo Says:

    Kävin äskettäin Kölnissä ystäväni luona. Hän ihmetteli, miksi suomalaiset hankkivat jokainen omaan asuntoonsa netin: heillä oli rappuun hankittu yksi yhteinen nettiyhteys, jonka salasana sitten vain jaettiin kaikille asukkaille ja samaan tapaan tietysti jaettiin myös kulut (muutama euro/hlö). En sitten tiedä, kuka heistä on vastuuhenkilö, jos joku sattuisi käyttämään yhteyttä ”väärin”. Mutta joka tapauksessa siellä siis tuntui olevan ainakin asenne nettiyhteyden jakamiseen melko toisenlainen kuin Suomessa.

  2. Jaakko Suominen Says:

    Tuollainen jakaminen olisi täälläkin kyllä ihan kätevää, Mari. Varmaan jaetunkin nettiyhteyden pitää olla jonkun yhden henkilön nimissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: