Kysely vanhenevan digitekniikan käytöstä

Aloitan marraskuussa toden teolla Suomen Akatemian rahoittaman hankkeen nimeltään ”Tietokoneen toiset elämät”. Projektissa tutkin, mitä uudelle digitekniikalle tapahtuu, kun se vanhenee. Miten kokemus ”vanhasta digitekniikasta” rakentuu arjen käyttötilanteissa? Mitkä digitekniset asiat muuttuvat säilytettäväksi kulttuuriperinnöksi ja mitkä eivät? Kerään ja analysoin hankkeen aikana useita erilaisia tutkimusaineistoja. Aineistoa kerään myös nettikyselyllä, joka löytyy osoitteesta https://www.webropol.com/P.aspx?id=459248&cid=129609525. Vastatkaa kyselyyn! Siitä olisi paljoa apua minulle! Tietoa kyselyn olemassa olosta saa myös välittää eteenpäin.

Mainokset

3 vastausta to “Kysely vanhenevan digitekniikan käytöstä”

 1. Niilo Orola Says:

  Kotonani käytin työpaikan vanhoja koneita, vaikka eivät muuhun kelvanneetkaan kuin netin selaamiseen.. Mutta siihen kelpasivat juuri ja juuri.. Seuraava isoite olikin sitten kierrätyskeskus ja Kyläsaari..

 2. Taina Rajanti Says:

  Vanheneva tekniikka makaa eri puolilla taloa hyllyissä. Isoimmat kannetan kellariin tai vinttiin, laturit ja kännykänraadot päätyvät erilaisiin laatikostoihin. Toki, varsinaisesti toimivat osat päätyvät yleensä kierrätykseen, eli ne annetaan jollekin tarvitsevalle.

 3. Susanna Says:

  Kotonani ei makaa vanhaa käyttämätöntä digitekniikkaa.
  Mieheni ja poikani ovat kuumana uutuuksiin ja minä hävitän takaovesta vanhaa kirpputorille ja kierrätykseen, kunnon mukaan.

  Työpaikallani vastaavasti vanha käyttämätön laitteisto täyttää kaapit ja pöytätilat…en tiedä paljonko romua vielä mahtuu, mutta koneet on taas uusinnan tarpeessa =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: