Tekniikan museo Bratislavassa

Slovakian pääkaupungissa, lähellä päärautatieasemaa, sijaitsee erityisesti liikennetekniikkaan erikoistunut museo. Bratislavan tekniikan museota ei ole mainittu kaikissa kaupungin nähtävyyksiä kuvaavissa esitteissä ja opaskirjoissa, mutta vanhoissa punatiilisissä rautatierakennuksissa sijaitseva museo on silti vierailun arvoinen. Erityisen mieleinen paikka on rautatie-, moottoripyörä- ja autoharrastajalle, sillä nämä kokoelmat olivat kaikkein laajimmat ja monipuolisimmat. Näytteillä hallien takana olevilla raiteilla ei ollut ainoastaan junakalustoa, vaan sisältä löytyi myös liikenteen ohjaukseen ja tiedonvälitykseen liittyvää esineistöä.

bratislava-tekniikan-museo

Ajoneuvokokoelmat painottuivat itäeurooppalaisiin kulkuneuvoihin luksus-Tsaikoista ja Zileistä arkisempiin Skodiin sekä Wartburgeihin, sellaisiin joita näki putputtavan Suomenkin teillä vielä 1970- ja 1980-luvuilla. Auto- ja moottoripyöräosastojen katossa roikkui kuvia vanhoista automainoksista, mikä elävöitti museoympäristöä. Muuta elävöitystä ei juuri ollutkaan, opastekstit olivat niukkoja, eikä museossa ollut lapsille ja tai aikuisille tarkoitettuja kokeiltavia esineitä tai rakenteluosastoja. Museon harrastajatilat autoklubihuoneineen kertoivat siitä, että tämänkin museon toiminnan taustalla lienee runsaasti innokkaiden harrastajien ja tekniikan alalla työskennelleiden henkilöiden talkootyötä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Tekniikan museo Bratislavassa”

  1. Knausin kirjoitusautomaatti « Koneen kokemu(y)s Says:

    […] sekä musiikki-instrumentteja käsitteleviin osastoihin. Siinä missä aiemmin vierailemani Bratislavan tekniikan museo oli perinteisen öljyinen, valtavien koneiden vaikuttavuuteen perustuva tekniikan museo, Wienin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: