Digi-huomioita Bratislavassa

pelinayttely-bratislava-01Vaikka elisen Bratislavan-matkan keskeistä antia olivat ruokakaupasta hankitut slovakialaiset juustot ja viini sekä Mojiton-makuinen jäätee, niin kaupungista tuli dokumentoitua myös muutamia digijuttuja. Kuten Ljublanassakin, Bratislavassa oli myös tietokonepeliaiheinen taidenäyttely. Tällä kerralla se ei käsitellyt kaupallista peligrafiikkaa, vaan esittely yhteiskunnallisesti tiedostavaa pelitaidetta: pääosin Java- tai Flash-ympäristöön tehdyissä peleissä pelaaja ”pääsi” muun muassa pommittamaan Irakilais-kaupunkia täsmäpommein. Aina kun pommi tappoi ihmisiä, jotkut surevista läheisistä muuttuivat terroristeiksi, joita sitten piti pommittaa.
pelinayttely-bratislava-02
Toisessa pelissä pelaaja puolestaan sai ensin johdatuksen pikaruokaketjuihin liittyviin ongelmiin, jonka jälkeen hänen piti johtaa pikaruokaketjua mahdollisimman tehokkaasti soijan ja karjan kasvatuksesta ravintoloihin, markkinointiin ja päätöksentekoon. Tyypilliseen multimedianäyttelytapaan osa peleistä ei toiminut. Tutustuimme pelinäyttelyn lisäksi myös muihin näyttelyihin (videotaidetta ja kuvataidetta), joihin iäkäs ainoastaan slovakiaa puhunut henkilökunta meitä tarmokkaasti komensi. Muita kävijöitä museossa ei samaan aikaan ollut, joten luultavasti oli tärkeää, että me varmasti näemme kaiken ja kirjoitamme nimemme jokaiseen vieraskirjaan.

Muutaman muunkin digiaiheisen yksityiskohdan taltioin: ”Nokia-tupakan”, Samsungin kännykkämäinoksen sekä pankkiautomaatin, jossa sinänsä ei ollut mitään sen erikoisempaa, mutta jollaisesta en ole tainnut missään koskaan aiemmin kuvaa ottaa. Pitäähän näitäkin dokumentoida 🙂

tabak-nokia
samsung-mainos-bratislava
pankkiautomaatti-bratislava

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: