IAS-STS

graz-tyohuoneAloitin tänään vierailevan tutkijan työni Grazin tieteen ja teknologian tutkimuksen yksikössä. Työpisteeni on vanhan jugend-talon kolmannessa kerroksessa, ja kerroksessa on toistaiseksi hiljaista. Vierailijoita ei tällä hetkellä ole monta, ja yksikön varsinainen väki työskentelee pitkälti eri kerroksessa tai kokonaan eri rakennuksessa. IAS-STS on Klangenfurtin yliopiston hallinnoima yksikkö, jolla on kuitenkin enemmän yhteistyötä Grazin yliopiston ja Grazin teknillisen yliopiston kanssa.

Grazissa on kaikkiaan noin kahdeksan korkeakoulua, edellä mainittujen lisäksi mm. taideyliopisto, yliopiston statuksen vastikään saanut opettajakorkeakoulu, lääketieteellinen sekä pari ammattikorkeakoulua. Opiskelijoita on 250 000 asukkaan kaupungissa noin 40 000, eli aika vilkasta opiskelijaelämää vissiin piisaa.

Yhteyshenkilöni Günther esitteli minut kaikille paikalla olijoille. Täällä tuntuu olevan paljon energiaan ja bioteknologiaan liittyviä projekteja sekä myös informaatio- ja kommunikaation sekä gender-tutkimuksen hankkeita. Saan tulla ja mennä varsin vapaasti, kunhan ilmoittelen menemisistäni. Enemmän tai vähemmän toivottavaa tai pakollista on, että kirjoitan artikkelin yksikön vuosikirjaan, osallistun toukokuussa järjestettävään konferenssiin sekä parin viikon välein pidettäviin seminaari-istuntoihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: